Wandelmee


 Welkom   Wandelingen   Verwachting   Verslag 


IJsselstein

Wanneer je van IJsselstein naar Haastrecht loopt, kun je je voorstellen hoe het in Nederland was in de de achttiende eeuw. De wandeling gaat over een lange grasdijk die nog steeds een gemeentegrens is. Vandaar dat het gebied zo ongerept is, misschien. Vanaf die grasdijk kijk je naar boerenlandschap en kom je langs een bijzonder vogelgebied, Willeskop. Hier verzamelen ganzen zich voor de grote trek. Maar ook een boel andere watervogels zijn er te zien en vooral te horen.
In IJsselstein kom je met de sneltram vanaf Utrecht CS. Je tramt tot halte Achterveld. In Haastrecht pak je de bus naar Gouda (of Utrecht). Halverwege kun je - als escape - wandelen naar Oudewater.
Je kunt de wandeling hier downloaden in GPX formaat. Lees de Leesmij-file voor de datum waarop de gpx is gemaakt
Download:
Als je de wandeling gaat lopen wil je eerst weten wat het weer wordt:
De hoogtelijnen vertellen je iets over hoe zwaar de wandeling wordt:
Ook het aantal kilometers en de ondergrond zegt iets over de zwaarte van de wandeling: Hoe meer onverhard, des te beter!
Totaal19890meter
verhard1195meter(6.01%)
halfverhard632meter (3.18%)
onverhard17900meter (89.99%)
geen pad163meter (0.82%)
Bekijk de wandeling op de OpenstreetMap (OSM) kaart. De kleuren geven aan wat voor ondergrond het is. Hierboven kun de gpx-file ook downloaden!

NB: Klik op een koffiekopje of treinlogo (if any) voor meer informatie. Klik naast het gekozen logo om weer te deselecteren (en een andere te kiezen). Als je meteen op een ander logo klikt verplaatst het infoschermpje alleen maar. Heel verwarrend.

Bij de bushalte-logo is in de reisplanner de halteinformatie al voor je ingevuld. Je moet die info wel refreshen in de reisplanner.